Likepersonsarbeid er hjelp og støtte til personer som er i samme situasjon som en selv. Det bygger på prinsippet om at den vet best hvor skoen trykker, som har den på.
Likepersonsarbeid er et av satsningsområdene for Norges Døveforbunds arbeid blant døve,hørselshemmede, hørende og deres pårørende. Likepersonsarbeid drives med grunnlag i behovet for erfaringsutveksling mellom erfarne likepersoner og de som trenger veiledning som følge av blant annet ny livssituasjon.
Ta kontakt med organisasjonskonsulent på e-post eller telefon hvis du ønsker å bli en likeperson. Vi ønsker å få minst en likeperson i hvert fylke.
Hvem kan være likeperson?
Likepersonsarbeid er frivillig og ulønnet, det kan forega mellom enkeltpersoner og i grupper. Organisert overføring av personlige erfaringer mellom personer med nedsatt funksjonsevne og mellom pårørende. Normalt vil den som overfører erfaringer ha lengre og mer erfaring enn de øvrige. Norges Døveforbund dekker reiseutgifter og utgifter tilknyttet besøk.
Det er ingen formelle krav til å kunne være likeperson. Men det er allikevel ikke alle som egner seg til å være likeperson.
- En likeperson skal ha godt kjennskap til Norges Døveforbund, foreningen og hvordan vi er organisert.
- En likeperson har taushetsplikt