NDFs enheter

Døves Media har hovedkontor på Ål og avdelingskontor i Oslo. Døves Media ble stiftet i 1985, og produserer hver uke 14 minutter tegnspråkprogram (?Tid for tegn?) som sendes på NRK1 kl 17.25 hver mandag. Døves Media er også en kompetansebedrift på oversettelse av norsk til tegnspråk og omvendt.

Teater Manu ble stiftet 2000, og er et profesjonelt teater som spiller på tegnspråk. Teateret holder til på Grünerløkka i Oslo, og oppnår stadig større anerkjennelse og rykte. Teatret har lokaler med egen liten scene og årlig tilskudd over Kultur- og kirkedepartementets budsjett.

Ål folkehøyskole og kurssenter for døve ble opprettet i 1972, og er i dag et moderne kurssenter plassert midt i en melkesjokoladereklame. Skolen har årskurs for døve ungdommer og hørende som vil lære tegnspråk. Dessuten arrangeres en mengde korte kurs, og senteret er vertskap for ulike arrangementer.