Språkdagen 2016

Norges Døveforbund deltok på Språkdagen 2016 i går, årets tema var "Hvem eier språket?" Vi vil takke Språkrådet (NO) og

Regjeringen for å ha synliggjort norsk tegnspråk på en god måte gjennom å tegnspråktolke direktesendingen på nett-tv.

Tidligere generalsekretær i Norges Døveforbund, Svein Arne holdt et foredrag med tittelen "Tegnspråk er ikke norsk!" Peterson sier følgende "Nøkkelen til godt liv for døve/hørselshemmede er tegnspråk".

Se foredraget hans her fra 93 til 116; https://www.regjeringen.no/…/akt…/sprakdagen-2016/id2520179/. Språkprisen tildeles til personer med fremragende bruk av norsk i sakprosa, årets språkpris gikk til Ivo de Figueiredo. Norges Døveforbund gratulerer og håper å se en tegnspråkpris i framtiden.

Generalsekretær Bjørn A. Kristiansen , interessepolitiskmedarbeider Petter Noddeland og Elisabeth F. Holte som jobber i sentralbordet hos oss.