NRK har vært dårlig på å tekste i den siste tiden

NRK har vært dårlig på å tekste i den siste tiden

(Hentet fra vår lokalag ODFs Twitter)
Bilde hentet fra vårt lokallag ODF

Det begynte med dårligere teksting ved juletider og det toppet seg da det ikke ble tekstet på Trumps innsettelsestale på fredag.

NRK unnskylder seg med at det er vanskelig å finne folk med kompetanse på å skrive fra engelsk tale til norsk tekst. Dette kan NDF ikke godta fordi NRK er lovpålagt til å tekste alt mellom kl 18.00-23.00 etter kringkastingsloven.

Det er 700.000-900.000 hørselshemmede i Norge og enda flere som ikke er god nok i engelsk til å få med seg det Trump sa. Disse har ingen mulighet til å få med seg den historiske hendelsen. NDF er flau på NRKs vegne.

NDF har tatt kontakt med NRK og bedt om et svar på hvorfor det har blitt dårligere kvalitet på tekstingen i den siste tiden. Vi krever også at de skal utarbeide en konkret plan på hvordan de blir bedre på å tekste mellom kl 18.00-23.00.

#krevundertekst

Petter Noddeland

Interessepolitisk medarbeider

petter@doveforbundet.no