Kulturpolitikk for en ny tid

 

Igår deltok vi på en heldagskonferanse i regi av Kulturdepartementet. Regjeringen har satt igang arbeidet med en ny kulturmelding-14 år siden sist gang. Meldingen skal danne grunnlaget for en overordnet politisk debatt om kulturpolitiske utfordringer i årene som kommer. Meldingen skal trekke opp målene for fremtidens nasjonale kulturpolitikk. Kulturdepartementes ambisjon med denne konferansen er å bidra til å sette igang en bred samtale og debatt om fremtidens kulturpolitikk. Norges Døveforbund (på likt nivå som alle andre aktører) kan komme med sine innspill. Det er planlagt at behandling av kulturmeldingen skal skje i Stortinget våren 2019.Det var veldig mange bra foredragsholdere på konferansen. Det ble blant annet sagt at kultur bidrar til god mental helse! Det er Norges Døveforbund enig i. Konferansen ble streamet på nettet igår, sjekk ut linken her: https://www.regjeringen.no/…/avspark-for-arbeide…/id2548548/ (videoen er tegnspråktolket)