Munnbind med vindu – fra ClearMask i USA

Flere medlemmer har tatt kontakt med oss og etterlyst munnbind som gjør det mulig å se munnen.

Norges Døveforbund har kontaktet Sykehusinnkjøp før sommer om munnbind med vindu. Det viste seg at det er utfordringer fordi munnbind må bestilles fra USA og må gjennom mange godkjenninger før de kommer til Norge. ClearMask kan sende munnbind til Norge, men krever at vi fra Norge må bestille i store kvoter, minst 50 000 stk. Det vil si at vi må betale mer enn 800 – 900 000 kroner. Dette er ikke noe NDF har råd til per idag.

Vi har vært i dialog med flere, blant annet tolketjenesten, helsekost og apoteker og bedt om samarbeid. Det ser lovende ut og vi oppdaterer dere underveis hva som skjer.

Ønsker du munnbind med vindu?
Vennligst ta kontakt med oss. Vi er nysgjerrige på hvor mange som er interessert. Send en mail til meg, linda@doveforbundet.no.