Utredning av tilbud til hørselshemmede

 

Hei.

I juni i år så ble en rapport ferdig, som heter «Utredning av tilbudet til hørselshemmede». Rapporten er veldig skuffende for oss, fordi det er ikke noe tema om døve og tegnspråk. Jeg representerte Norges Døveforbund i arbeidsgruppen, og jeg sa fra til Helsedirektoratet hele tiden at det må taes opp hvordan eldre døve har det på sine sykehjem i kommunene der ute.

Til slutt fikk vi en egen artikkel i rapporten. Ja, det er bra! Der blir det anbefalt om eventuelt en egen utredning på hvordan vår gruppe eldre døve har det. Så i forrige uke var vi i møte med Helse og omsorgsdepartementet. Sluttresultatet ble at vi skulle levere vår visjon på hvordan sykehjem kan bli fremover, som regionalt eller et landsdekkende tilbud.

Vi har allerede levert den til departementet, og nå blir det spennende å følge opp den saken.

Har dere lyst til å lese mer om den rapporten, så finner dere den nedenfor:

VedleggStørrelse
Utredning av tilbud til hørselshemmede1.82 MB