Sommerhilsen fra oss

 

Tekst til video:

Kjære alle sammen.

Det første halvåret har passert. Vi har vennet oss til koronasituasjonen med tanken på regler, følge med på hva som er lov og ikke lov, færre aktiviteter i løpet av året. Vi håper at det blir flere samlinger i løpet av høsten, det blir sikkert mye som skjer.

Jeg ønsker å minne dere på Døves Kulturdager i Drammen, 24.–26. september. Du kan lese mer om kulturdagene på www.dk2021drammen.com.

Dere husker sikkert digitale Døves Kulturdager den 10. april? Den var egentlig Døves Kulturdager 2020 som måtte flyttes til 2021. Det samme skjedde med EM – som ble kalt EM2020 selv om det ble gjennomført i 2021. Det var viktig for oss å gjennomføre Døves Kulturdager.

Lurer du på hvor neste Døves Kulturdager skal skje? Det blir i Stavanger, i slutten av juli, i 2022. Det blir kombinert med Nordiske Kulturfestival, sammen med Sverige, Finland og Island – som arrangeres hvert 4. år. I år er det i Norge, og neste gang det blir arrangert i Norge er om 20 år. Så ikke nøl med å bli med på Nordiske Kulturfestival i Stavanger. Du kan lese mer om Nordiske Kulturfestival på www.dnkulturfestival2022.no.

Den 25. mars og 8. april var to store dager her i Norge – i forbindelse med språkloven. Kort tid etter språkloven ble vedtatt, sendte Norges Døveforbund en liste med 30 navn til Stortinget. Navnelisten er til en NOU om tegnspråk, en komite som skal jobbe med tegnspråkfeltet. Vi er ganske sikre på at vi får vite i august om hvem som sitter i komiteen. Følg med.

Nå har vi plutselig mange datoer for markeringer, og derfor har vi opprettet en arbeidsgruppe. Arbeidsgruppen skal finne ut hvilke dag som blir markeringsdagen vår – den dagen språkloven ble vedtatt og tegnspråk ble et nasjonalt språk – i lik linje med norsk språk. Forslaget vil bli lagt fram i Landsmøte 2022.

13. september er Stortingsvalget 2021. Det blir spennende å se om hvem som være statsminister, og ministrer i Stortinget. Er du usikker på hvem parti du skal stemme på? Norges Døveforbund arrangerer et webinar den 25. august – det blir digitalt paneldebatt på tegnspråk. Det kommer informasjon fortløpende fram til 25. august på vår www.doveforbundet.no.

Før jeg avslutter vil jeg minne dere på en fjelltur som er arrangert av Turgruppe 55+. Nå er det veldig få plasser igjen. Vil du være med, så er det lurt å sikre deg en plass så fort som mulig.

På vegne av Norges Døveforbund ønsker jeg alle en riktig god sommer!