Oppdatering fra Niels – om døve flyktninger fra Ukraina

Tekst til video:

Hei,

I de siste dagene har vi tatt imot døve flyktninger fra Ukraina. Det går bra med dem. Jeg ønsker å takke Oslo Døveforening, Døves Frivillighetssentral og Døvekirken Oslo for engasjementet. De har organisert og sørget for at flyktninger har fått et midlertidig bosted. Jeg setter stor pris på det, og er også glad for at Oslo Døveforening har opprettet en VIPPS-ordning. Pengene går til mat, klær, hygieneprodukter og leker. Tusen takk til alle som har overført eller vippset penger til Oslo Døveforening.

Sist helg har vi hatt styremøte, og i møtet vedtok vi at døve flyktninger fra Ukraina som er i Norge skal få økonomisk støtte. De får 5000 kroner som går til mat og opphold. World Federation of the Deaf (WFD) har en innsamlingsaksjon, og har samlet 5000 euro, som tilsvarer rundt 50 000 norske kroner. WFD samarbeider med døveforbundet i Ukraina, og pengestøtte går til døve i Ukraina.

Ha det bra!