CODA filmen har vunnet 3 Oscar


Tekst til video:

Kjære tegnspråkmiljøet!

Det er stor glede for oss i hele miljøet at filmen CODA har vunnet tre Oscar i natt, blant annet for "beste film"! Filmen handler om Ruby som er den eneste hørende personen i en døv familie. Når fiskerivirksomheten deres er truet, må hun velge mellom å følge sine egne musikalske drømmer eller bli hjemme og hjelpe familien. Filmen har vunnet Oscar for "beste film", "beste adapterte manus" og "beste mannlige birolle". Troy Kotsur som vant beste mannlige birolle holdt en rørende tale på ASL, amerikansk tegnspråk, der han snakker om filmen som en bro mellom den døve og den hørende verden. Han sa også at prisen han vant er til hele tegnspråkmiljøet!

Vi feirer med ham! Og samtidig håper vi at flere får øynene åpnet for døv kultur og at vi får se enda flere døve skuespillere som mottar priser i fremtiden.