Et blått lys for tegnspråk

Har du sett et blått lys for tegnspråk denne uken? Det internasjonale forbundet for døve har oppfordret til å tenne et blått lys for tegnspråk – over hele verden. Vi gjør dette for å vise tilhørighet til et internasjonalt nettverk av døve, men også for å støtte kampen for tegnspråk over hele verden. Å kunne velge det språket som trengs for å kunne kommunisere er ingen selvfølge i mange land. Også i Norge må vi kjempe for at tegnspråkbrukere skal få den opplæringen og de rettighetene man har krav på.

Norges Døveforbund markerer den internasjonale tegnspråkuken med blått lys på våre kontorer. Utfordringen har også gått til rådhus, storting og andre offentlige bygninger. Og vi håper vi ser flere slike markeringer gjennom uken.

Det internasjonale forbundet for døve (WFD) oppfordrer samtidig til å bruke emneknaggene #IDSL og #BlueLight om man deler en markering av tegnspråkdagen med blått lys. Les mer om denne markeringen på WFD sine nettsider.

Slik sier man blå på tegnspråk
Slik sier man blå på tegnspråk.

Hvorfor blått lys?

Blått og turkis er farger som assosieres med tegnspråk over hele verden.