Tegnspråk i utdanning

Dagens tema for tegnspråkuken er tegnspråk i utdanning. Vi i Norges Døveforbund bruker anledningen til å vise frem noen av de skolene og institusjonene som har et tegnspråktilbud og hvordan de markerer uken og FN sin internasjonale tegnspråkdag på fredag.

  • På Signo Vivo i Andebu arrangeres det tegnspråkfestival hele uken! Hver dag arrangeres ulike aktiviteter for beboere og ansatte. De skal ha rebusløp, hjelpemiddelmesse, tegnspråkkafe, konsert og grillfest for å nevne noe – https://www.facebook.com/signovivo.
     
  • På Nydalen videregående skole vil det bli vist enkelt-tegn, og korte faktafilmer om tegnspråk (av elevene på tegnspråkavdelingen) på storskjerm for hele skolen den uken. På fredagen er det planlagt Kahoot i lunsjen med tegnspråk som tema.
     
  • For elevene på Nattland oppveksttun skal tegnspråkdagen markeres for alle elever. 1.-6. trinn skal blant annet se filmen om Gruffalo på tegnspråk og de skal ha «Stopp, ikke mobb» og «Blimed sangen» på tegnspråk. 7.-10. trinn skal ha fokus på håndalfabetet, og hvordan bruke det i kommunikasjon med hørselshemmede på trinnet. Undervisningsopplegget skal også lages slik at lærere (ikke ts-lærer) kan gjennomføre det med sin klasse.
     
  • Statped lanserer en ny ressurs om språkloven på www.erher.no. De publiserer også en video på tegnspråkdagen på fredag.