Prinsesse Märtha Louise trekker seg som høye beskytter fra alle organisasjoner


Tekst til video:

Kjære tegnspråkmiljøet.

Prinsesse Märtha Louise har vært Norges Døveforbund sin høye beskytter i 23 år. Hennes rolle i Døveforbundet har vært diskutert i forbindelse med at noen forbund har trukket sitt samarbeid med kongehuset, men vi har med støtte fra styret og landsmøtet vært ute og forsvart vårt samarbeid. Blant annet har vi vært med i Debatten på NRK og snakket om hennes rolle og betydning for oss.

Vi har fått et personlig brev fra Prinsesse Märtha Louise hvor hun takker for gode møter og for at hun fikk anledning til å lære litt tegnspråk. Hun fortalte at hun avslutter som høy beskytter for alle organisasjoner hun er beskytter for. Vi kan også søke om en annen kongelig beskytter. Det blir en sak for styret.

I en uttalelse sier kongehuset:
"Kongen og Dronningen ønsker å takke Prinsesse Märtha Louise for den viktige innsatsen Prinsessen har gjort gjennom sitt offisielle virke i årtier. Hun har utført arbeidet med omsorg, hjertevarme og stort engasjement."

Vi benytter anledningen til å takke Prinsesse Märtha Louise for hennes arbeid som vår høye beskytter.