PRESSEMELDING – Kronprins Haakon blir Norges Døveforbunds høye beskytter

 

Norges Døveforbund har gleden av å kunngjøre at Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon blir forbundets høye beskytter.

Märtha Louise trakk seg fra rollen som høy beskytter for alle ideelle organisasjoner i november 2022. Kongehuset har etter det tilbudt å fylle denne rollen. Forbundsstyret i Norges Døveforbund har valgt å takke ja til tilbudet fra Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon om å være vår høye beskytter.

Generalsekretær Petter Noddeland sier følgende: “Dette er en stor ære for oss, og vi er svært takknemlige for at Kronprinsen har sagt ja til å ta på seg denne rollen. Beskytterskapet er en annerkjennelse for arbeidet vi gjør for at tegnspråk skal være et levende språk og at alle som ønsker det skal få et tegnspråklig tilbud gjennom oppvekst og utdannelse, arbeidsliv, fritid og alderdom.”

Som en organisasjon som jobber for rettighetene til døve og hørselshemmede mennesker i Norge, har Norges Døveforbund hatt stor glede av samarbeidet med kongehuset. Prinsesse Märtha Louises engasjement og støtte har hatt stor betydning for mange av våre medlemmer. Hennes personlige engasjement og ønske om å lære seg tegnspråk har vært viktig. Vi takker og ser frem til videre samarbeid med Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon i årene som kommer.