Internasjonal markering av Pride

 

I dag er det 1. juni og sommeren står for dør. Det er ikke bare sommer, men nå er det også Pride. I en måned framover er det internasjonal markering av Pride, noe som hele verden er med på å markere. Pride er en feiring og markering av skeives (HBTQIA+) rettigheter til å være seg selv, til å være fri og å få likestilte menneskerettigheter. 

Pride startet i USA (Stonewall-opprøret) i 1969 og har siden da spredt til å bli en internasjonal feiring og markering. 

Den 13. juni 2016 oppstod det et terrorangrep på et skeivt utested i Orlando i USA hvor flere omkom. 

Den 25. juni 2022 skjedde det samme i Norge, i Oslo, et terrorangrep rettet mot det skeive miljøet. 

Pride er derfor ikke bare en feiring, men det er også en viktig markering der vi må holde sammen og vise at alle har rett til å være seg selv. Norges Døveforbund har mange medlemmer fra ulike grupper og for oss er det derfor viktig å være med på markeringen av Pride. 

God Pride!