Mer informasjon om situasjonen i Jeju

 

Tekst til video:

Hei.

WFD har nettopp kommet med en uttalelse om WFD kongress i 2027. I WFD sin uttalelse med Joseph Murray forteller de om søkerprosessen for land som ønsker å være kongressvert for WFD. 

I videoen forteller WFD at det var tre land, Nigeria, Norge og United Arabia Emirates (UAE) som søkte. Alle tre land fikk retningslinjer og regler som de måtte godkjenne, det stod blant annet om menneskerettigheter og rettigheter for alle. Alle tre land skrev under og godtok disse vilkårene.

Videre forteller WFD at de stilte alle tre land spørsmål tilknyttet LHBTI og kvinner. Alle tre landene sa at alle er velkomne. WFD hadde evaluering med poeng, og resultatet var veldig jevnt. Nigeria hadde minst poeng, og det var mer jevnt mellom Norge og UAE, og UAE ble videre anbefalt som vertsland. WFD har aldri hatt kongress i arabiske land, og det var en av årsakene til anbefalingen. 

Under generalforsamlingen i Jeju ble det stilt tre samme spørsmål til alle tre land. Ett av spørsmålene var om kvinner og skjeve kan stå fram offentlig og holde foredrag om kvinner og LHBTI. Alle tre land ga ulike svar. UAE svarte at at alle er velkommen, men de får ikke lov til å holde foredrag. WFD ble satt ut av svaret, og ba derfor om pause på en time. 

I pausen hadde WFD møte og diskuterte hvordan de løser dette da det er i strid med deres retningslinjer. Etter pausen ga WFD ny informasjon – de trekker tilbake sin anbefaling, og ønsker å være nøytral. Avstemningen startet, og det viste seg at UAE vant og blir kongressvert i 2027. Norge kom på andreplass, og Nigera på siste plass. 

Etter avstemningen var det mye uroligheter, både i kongressenteret i Jeju og over hele verden. Norge er i en spesiell situasjon – vi er med i konkurransen og har vært med i hele prosessen. Samtidig er vi mye i dialog med andre medlemsland om hva som skjer videre. Vi oppdaterer dere kontinuerlig.