Tegnspråktolket teater

NDF søker 1.mars hvert år til Kulturdepartementet. Vi får varierende tilskudd, som da skal gå uavkortet til å tegnspråktolke teaterforestillinger rundt omkring i vårt langstrakte land.

Hvis du har lyst til å få tolket en teaterforestilling så ta kontakt med teatertolk koordinator Elisabeth på teater@doveforbundet.no eller sms /  ring på mobilnummeret 952 25 515.

I år 2018 så ble 13 forskjellige teaterforestillinger tegnspråktolket.  Alt fra barneforestillinger til stand-up show for voksne ble besøkt av dere!

Kanskje er det flere enn deg som vil se forestillingen? Elisabeth avtaler direkte med teatret slik at det blir reservert gode plasser i forhold til scene og der tolkene skal stå. Det er ingen grenser for hvilke teaterforestillinger som kan tolkes, men det er selvsagt lettere å oppfatte visuelle forestillinger uten så mange replikker, eller forestillinger der det ikke er for mange på scenen samtidig.

For barnefamilier tolkes hvert år Kaptein Sabeltann i Kristiansand. Dette har blitt en fast tradisjon til glede for mange familier med døve og hørselshemmede barn. Forskjellige juleforestillinger også, for eksempel Putti-Putti-Plott. For voksne er spennvidden i forestillingene store, både teaterforestillinger på vanlige scener og om sommeren også utendørs, som for eksempel Spelet om Heilag Olav på Stiklestad. Selvsagt kan skoler med hørselshemmede elever nyte godt av dette tilbudet også. Til opplysning så har Nydalen vg skolerevyen benyttet seg av denne tjenesten til stor glede for elever og ansatte.

I tråd med Norges Døveforbund sine retningslinjer og synspunkter, så er dette et viktig arbeid. Både i forhold til storsamfunnet sitt syn på tegnspråket, tilrettelegging og inkludering - samt det å synliggjøre vårt fantastiske språk! Teaterbesøk inkluderer en totalopplevelse for hele familien, både døve og hørende. Det kan være døve foreldre med hørende barn. Her gjelder det å kunne tilby en familieforestilling som hele familien tar del i og får en kulturell opplevelse sammen. Og det betyr også at når dere kommer hjem, så kan dere ha gode samtaler og diskuterer forestillingen. Tegnspråktolkete forestillinger er en god måte å inkludere døve/hørselshemmede sammen med hørende familie og venner. Det blir en felles opplevelse for begge parter.

Oversikt over tegnspråktolket forestillinger her:

2020

«Store Gutter Gråter Ikke»

Store Gutter Gråter Ikke. Det sies at store gutter ikke gråter. Hvorfor ikke, egentlig? Ørjan Burøe påstår i alle fall at han ikke finnes noe redd for å vise følelser. Han kan fint dele det som skjer inni seg med Gud og hvermann. Det må rett og slett til, mener han, for da får vi en bedre verden - gjør vi ikke? Og så får vi masse stoff vi kan lage humor-show av. Heldigvis så er det lov å snakke om følelser i våre dager. De fleste oppegående mennesker vet godt at det kan gå riktig galt med folk som ikke evner å uttrykke hva de føler. Så hva er det vi venter på?

Booking av billetter send e-post til: post@drammenscener.no, og henvis til ordrenummer 1116148

I e-posten må du oppgi:

  • Antall billetter
  • Fullt navn
  • Mobilnr
  • E-postadresse

Dette er for at vi skal kunne flytte billettene til en ny ordre, og for at vi skal kunne sende dere info dersom det skulle skje endringer med forestillingen/avlysning og så videre.

Du må også si fra om du ønsker å få tilsendt en betalingslenke på billettene (får da billettene på e-post i PDF-format når betalingen er gjort), eller om de ønsker å hente og betale billettene i luka på forestillingsdag (billettluka åpner 1,5 time før forestilling).

Ved henting samme dag får dere et nytt referansenr dere kan oppgi.

Bestillingsfrist: 7. mai. 2019

Sjekk her for mer informasjon: https://www.drammenscener.no/teatret/program/2786-orjan-buroe/

 

«Vaffelhjarte» blir tegnspråktolket på 2 steder

En venn i livet skulle alle ha!

Maria Parr er blitt omtalt som vår nye Astrid Lindgren og norsk barnelitteraturs nye superstjerne. Vaffelhjarte kjenner du kanskje også fra TV-serien på NRK med musikk fra Odd Nordstoga? Med Riksteatret kan du glede deg til en fartsfylt teaterforestilling med humor, varme og mye musikk. Og lukten av nystekte vafler, så klart.

Vaffelhjarte handler om de to barna Trille og Lena i den lille bygda Knert-Mathilde. I Riksteatrets store familieforestilling følger vi de to oppfinnsomme barna gjennom liv og vaffelrøre ett helt år. De finner på masse moro, gjør rampestreker og har hemmeligheter sammen. Ofte går det litt over styr i den vesle bygda deres. Og innimellom alt leven og latter forteller Trille lavmælt om alvor og sorg i et barneliv, og om redselen for å miste de han er glad i. Men Farfar følger med – og han er god å ha. Og Tante-Farmor, som lager verdens beste vafler, forsikrer Trille om at han ikke behøver å være redd.

Barnevennlig: Passer for barn fra 5 år.

Forestillingslengde: 2 timer (inkludert pause).

Sandefjord - 13. mars

Sted: Hjertnes kulturhus i Sandefjord
Dato og klokkeslett: 13.mars 2020 – kl.18.00

Bestillinger sendes til hjertnes@hjertnes.no
Skriv i e-posten at billetter skal tas av reservasjonen til Norges Døveforbund

Bestillingsfrist: 28. februar.

Nydalen - 14. mai

Sted: Riksteatret i Nydalen
Dato og klokkeslett: 14. mai 2020 kl. 17.30

Send inn reservasjonsønsker til billett@riksteatret.no.
Oppgir ønsket antall reservasjoner. Betal for billetten(e) ved oppmøte før forestillingsdagen.

Bestillingsfrist: 1. april.

 

"En samtale med Liv Ullmann" 
Blir tegnspråktolket 18. januar 2020, kl. 13:00.
Nationaltheatret, Oslo
Varighet: 2 timer og 20 min
Plass: Ytterst på radene; 3, 4 og 5
Handling: Dette er Lov som forteller til en ennå navngitt intervjuerperson, tema om sitt liv, karriere og om alt hun drømmer om å gjøre! Kanskje blir det spørsmål fra salen også? Det er kun 2 personer på scenen som skal bli tegnspråktolket.

Bestill billetter: Jan.Lier@nationaltheatret.no
Oppgi referansenummer: 565939
Billettpris: 552,- per billett (inkl. 20% rabatt).

2019

Harper Regan blir tegnspråktolket!

Handling:
Det er en mandag kveld og Harper Regan bare drar. Hun drar fra mannen sin og fra tenåringsdatteren. Hun drar fra en sjef som ettertrykkelig har gitt beskjed om at stikker hun nå, mister hun jobben. Mye står for spill for Harper. Likevel forteller hun ingen at hun reiser eller hvor hun skal. Den anerkjente britiske samtidsdramatikeren Simon Stephens’ skuespill Harper Regan ble uroppført på The National Theatre i London i 2008. Stykket har blitt spilt i flere land og er omfavnet fordi Simon Stephens skriver frem et sjeldent sterkt kvinneportrett.

Bestilling av billetter: Jan.Lier@nationaltheatret.no
- Husk å oppgi navn, mobilnummer og ønsket antall billetter.
- Henvis til dette referansenr 660716 (bill. er lagt av ved Norges Døveforbund, Elisabeth F. Holte)

Billettpris: 396,- pr stk., inkl. 20 % rabatt
Varighet: 1 time og 40 minutter
Bestillingsfrist: 05.12.2019
Reservasjon av billetter: 20 billetter på venstre side av salen, fra rad 2-5.
Forestillingen spilles på Amfiscenen, og her er det er bare en meter eller to fra rad 1 TIL scenen.

 

Putti Plutti Pott

Tradisjonens tro, så blir eventyrmusikalen for barn i alle aldre av Per Asplin, tegnspråktolket i år også! Det blir ingen skikkelig julestemning uten sangene og historien om den lille nisseguttens reise med Julenissens trylleskjegg! I 1987 ble historien skrevet om og utvidet til den musikkdramatiske versjonen som blir vist hvert år rundt omkring i Norge.

Det blir tegnspråktolket i Trondheim, Stavanger, Bergen og Sandefjord.

 

Olavshallen, Trondheim

16. november 2019, kl. 13:00
26 plasser fordelt på rad 7- 8 - 9 og 10 på høyre side sett FRA salen.
På samme side står tolkene på et platå.

Bestill billetter her.

Bestillingsfrist: 26.oktober

 

Stavanger Konserthus, Stavanger

24. november 2019, kl. 18:00
40 plasser fordelt på rad 8, 9, 10 på høyre side sett FRA salen.

Bestill billetter her.

Bestillingsfrist: 24. oktober

 

Grieghallen, Bergen

29. november 2019, kl. 16:30

Rad 6 og 7
Rad 8, 2 ytterst på raden, plass 38 og 39
Rad 9 , 5 ytterst på raden, plasser 38 - 42
Rad 10 , 8 ytterst på raden, plasser 36 - 43 på høyre side sett fra salen. 

Send en e-post til post@revyogteater.no eller ring til 55 21 61 50 på billettkontoret for bestilling av billetter.

Husk å oppgi navn, mobilnummer og antall billetter de ønsker.

Bestillingsfrist: 1. november

 

Hjertnes Kulturhus, Sandefjord

9. desember 2019, kl. 16:30

50 plasser fordelt på radene 4-10, på høyre side sett FRA salen. 

Send en e-post til hjertnes@hjertnes.no for å bestille billetter.
Du må skrive i e-posten at det skal tas av reservasjonen som ligger på Norges Døveforbund.

Bestillingsfrist: 4. november

Tidligere forestillinger i 2019:

  • Folk og røvere i Kardemomme By, 22. mars i Bergen
  • Kaptein Sabeltann og Grusonne Gabriels skatt 9., 13. og 16. juli i Kristiansand
  • Lykkeliten, 15. januar i Oslo

2018