Tegnspråktolket teater

Forestillinger i 2021

Kaptein Sabeltann og Angrepet fra Gral

Det er nå bestemt at Kaptein Sabeltann showet i Kristiansand Dyrepark blir tegnspråktolket i juli 2021 med de nødvendige smitteverntiltak som trengs.

Sjekk linken for mer informasjon: https://www.dyreparken.no/forestillinger/kaptein-sabeltann

Showet blir tegnspråktolket av to tegnspråktolker. Både kl. 21.00 og 23.00 på datoene som er listet opp nedenfor:

  • 14. juli
  • 17. juli
  • 19. juli


Én forestilling varer i 70 minutter. Passer for hele familien, fra 3 år og oppover.

Hvis du vil bestille billetter nå, ta kontakt med gjesteservice@dyreparken.no.

NB! I e-posten må du henvise til tegnspråktolking på disse tidene, og samarbeid med Norges Døveforbund.

Sted: Forestillingen vil bli vist på Amfiscenen i Kjuttaviga, Kardemomme By, 4609 Kristiansand.
Billettpris: Fra kr 299 (inkl. gebyr). Samme pris for voksne og barn. Barn under 3 år går gratis dersom de sitter på fanget til en voksen.
Ledsagerbevis: Ved fremvisning av ledsagerbevis slipper du inn gratis.

 

Om teatertolking

For barnefamilier tolkes hvert år Kaptein Sabeltann i Kristiansand. Dette har blitt en fast tradisjon til glede for mange familier med døve og hørselshemmede barn. Forskjellige juleforestillinger også, for eksempel Putti-Putti-Plott. For voksne er spennvidden i forestillingene store, både teaterforestillinger på vanlige scener og om sommeren også utendørs, som for eksempel Spelet om Heilag Olav på Stiklestad. Selvsagt kan skoler med hørselshemmede elever nyte godt av dette tilbudet også. Til opplysning så har Nydalen vg skolerevyen benyttet seg av denne tjenesten til stor glede for elever og ansatte.

 

I tråd med Norges Døveforbund sine retningslinjer og synspunkter, så er dette et viktig arbeid. Både i forhold til storsamfunnet sitt syn på tegnspråket, tilrettelegging og inkludering - samt det å synliggjøre vårt fantastiske språk! Teaterbesøk inkluderer en totalopplevelse for hele familien, både døve og hørende. Det kan være døve foreldre med hørende barn. Her gjelder det å kunne tilby en familieforestilling som hele familien tar del i og får en kulturell opplevelse sammen. Og det betyr også at når dere kommer hjem, så kan dere ha gode samtaler og diskuterer forestillingen. Tegnspråktolkete forestillinger er en god måte å inkludere døve/hørselshemmede sammen med hørende familie og venner. Det blir en felles opplevelse for begge parter.

Kontaktinformasjon
Har du har lyst til å få tegspråktolket en teaterforestilling, ta kontakt med teatertolk koordinator Elisabeth på teater@doveforbundet.no eller SMS / ring på mobilnummeret 952 25 515.

Kanskje er det flere enn deg som vil se forestillingen? Elisabeth avtaler direkte med teatret slik at det blir reservert gode plasser i forhold til scene og der tolkene skal stå. Det er ingen grenser for hvilke teaterforestillinger som kan tolkes, men det er selvsagt lettere å oppfatte visuelle forestillinger uten så mange replikker, eller forestillinger der det ikke er for mange på scenen samtidig.