Podkast med Petter og Niels

 

Petter og Niels: Hei, hei!

Niels: Velkommen til vår podkast.

Og Petter, velkommen tilbake!

Petter: Takk.

Niels: Du har vært hos Kulturdepartementet, kan du fortelle hva slags møte det var?

Petter: Jeg og to fra Teater Manu var i et møte med Kulturdepartementet for å diskutere muligheten for beviligninger til Teater Manu. Det er for å kunne øke produksjon, samarbeide med døveforeninger og forbedre tilbudet til ungdommer. I tillegg sa vi i fra at vi ønsker å flytte budsjettposten fra et sted i statsbudsjettet til et annet som vil gi mer anerkjennelse for tegnspråk. Har et inntrykk at Kulturdepartementet er positive til forslaget vårt.

Du, Niels. Nå har Ål folkehøyskole kommet med en pressemelding. Hva handlet det om?

Niels: Ja. I flere år har det blitt drøftet om Ål folkehøyskole og kurssenter for døve skal flytte til nye lokaler, eller forbli på Ål. Etter flere utredninger viste det seg at det aller beste er å la Ål folkehøyskole og kurssenter for døve bli værende på Ål.

Du ... Du dro igjen til Kulturdepartementet nå nylig, hva gjorde du der?

Petter: Kanskje på tide jeg får klippekort hos dem snart?

Petter og Niels ler sammen.

Petter: Det stemmer, jeg var der nylig og denne gangen tok vi opp en sak om foreningskonsulent hos Norges Døveforbund. Tanken med å ansette en foreningskonsulent er at personen skal støtte og styrke våre lokallag. Foreningskonsulent skal besøke lokallagene og bistå dem med å skrive søknader til kommuner, styrearbeid og mye mer.

Niels, du har vært på tur til Trondheim. Kan du fortelle om det?

Niels: Ja, riktig. Det var veldig interessant. Jeg ble invitert av Teater Eureka til forestillingen, Vi som ikke hørte flyalarmen. Teaterstykket er basert på Thorbjørn Johan Sander sin bok. Teater Eureka hadde plukket ut noen episoder fra boken. Veldig spennende og morsom forestilling. Thorbjørn Sander var også invitert.

Jeg er veldig glad for at Trondheim Døveforening har en teatergruppe som Teater Eureka, jeg håper de andre døveforeninger også oppretter en teatergruppe en gang i fremtiden.

Petter: Og ... Norges Døveforbund og Norges Døveforbunds Ungdom skal på Tiktok! De er i gang med rekrutteringsvideo, og snart skjer det noe. Følg med. Det kommer informasjon om ikke så lenge.

Niels: Takk.

Petter og Niels: Ha det bra!

 (NB: Vi er oppmerksom på at kvaliteten i videoen er uklar og beklager konsekvenser det medfører)