Podkast med Petter og Niels


Tekst til video:  
 
Niels og Petter: Hei! 

Niels: Velkommen til podkast! Det nærmer seg NDFs landsmøte i helgen, 10.–12.juni i Ålesund. Vi skal ta opp mange viktige saker og vi alle er spente! Landsmøtet skal streames under hele Landsmøtet. På søndag skal det være valg for neste styreperiode. Over til noe helt annet, – Du, Petter, dere har hatt møte med Rikshospitalet, kan du fortelle litt mer?  

Petter: Vi etablerer nå samarbeid med CI-teamet på Rikshospitalet. Vi har vært bekymret om de har informert nok om alle muligheter til foreldrene som opererer CI på sine barn. Møtet var positivt, og vi er veldig glade for det. Vi ser fram til nærmere samarbeid med dem. Vi anser det som viktig da de er ofte de første som hørende foreldre til døve og hørselshemmede barn møter. Det blir visstnok en tur med turgruppe 55+, Niels. Kan du fortelle mer om det?  

Niels: Ja, turgruppe 55+ arrangerer guidet tur til fjellområdene i Flåm og Aurland i sommeren, nærmere bestemt 29. august–2. september. Det er fortsatt ledig plass og det er bare å melde dere på!  

Dere har også hatt møte med Statped, Petter?  

Petter: Ja, vi er ikke helt fornøyde med deres oppfølgning av tegnspråklige barn. Vi tok opp flere ting i et brev til Statped. Det resulterte i et møte med Statpeds direktør, Annemarie Bechmann Hansen, divisjonsdirektør Elisabet Dahle og hele tegnspråkbarns utvalg. Tegnspråkbarns utvalg er et utvalg under NDF som har fokus på tegnspråklig oppvekst. Det ble stilt flere spørsmål til de to fra Statped, også kritiske spørsmål. Vi har nå en dialog og håper det kan føre til bedre rettighetene for tegnspråklige barn.  

Det skjer noe spennende i Stavanger, Niels! 

Niels: Ja, Nordiske Døves kulturfestival som vi er med på å arrangere skjer i Stavanger 26.–31. juli. Det er fortsatt ledige plasser, men det er enkelte arrangementer som er fullt allerede. Det er derfor lurt å melde deg på snart! Det blir hyggelig å treffe andre døve fra Norden. Hjertelig velkommen! Ha en fortsatt fin uke og husk å følge med på landsmøtet til helgen. 

Petter og Niels: Ha det