God sommer!


Tekst til video:

Kjære alle sammen!

Jeg ønsker å sende en sommerhilsen til dere. Første halvåret har vært rolig, og senere begynte det å skje mye i juni.

Norges Døveforbund har hatt sitt 42. ordinære Landsmøte i Ålesund for 3 uker siden. Jeg ble gjenvalgt som forbundsleder i 3 år til. Jeg gleder meg til å samarbeide med døveforeninger, medlemmer, ansatte hos Norges Døveforbund og forbundsstyret. Under Landsmøtet diskuterte vi flere forskjellige saker. En av innkomne lovforslag – nestleder skal bli valgt under Landsmøtet, og Jannicke Kvitvær ble valgt som nestleder.

Vi gikk gjennom handlingsplan, og alle stemte for den nye handlingsplanen for neste 3 år. Vi fokuserer på 3 hovedområder, og det er; Tilgjengelighet, likestilling og menneskerettigheter, Oppvekst og Organisasjon. Disse punktene gjelder for alle aldersgrupper.

Andre forslag: Norges Døveforbund skal ha interessegrupper som for eksempel BIPOC, kvinneforening, døvearkiv eller skeive. De vil bli tilknyttet Norges Døveforbund. Målet er at alle får bli med og føle seg velkommen hos Norges Døveforbund. Under Landsmøtet ble det bestemt at Norges Døveforbund skal støtte Pride og byttet logo på Facebook og Instagram. Norges Døveforbund samarbeidet med Skeive tegn slik at Norges Døveforbund skulle være med i paraden 25. juni, noe vi gledet oss til. Dessverre skjedde det en tragisk hendelse natt til lørdag. Helt forferdelig. Banneret som står bak meg – den har jeg laget, og vi skal beholde den til neste gang det blir Pride parade.

Døves Nordiske Kulturfestival i Stavanger
Flere av dere har allerede tatt ferie. Kanskje dere har lyst til å reise bort? På slutten av juli måneden er det Døves Nordiske Kulturfestival i Stavanger. Det er fortsatt mulig å være med! Dere kan kjøpe deltakeravgift, og lese mer om arrangementet her: https://dnkulturfestival2022.no

Flåm og Aurland Vandring i Norges eventyr
Dere som er over 55 år kan fortsatt melde dere på turen som er arrangert av turgruppen 55+ v/ Norges Døveforbund. Det er 2–3 ledige plasser igjen, skynd deg og meld deg på! Du kan lese mer om turen på vår nettside: https://tinyurl.com/5fe28wrb

GOD SOMMER TIL ALLE SAMMEN!