Podkast med Petter og Niels

Petter og Niels: Velkommen!

Niels: Velkommen til første podcast etter sommeren! NDF har blitt kontaktet av mange som lurer på hvor man kan kjøpe døves flagg (viser flagget). Vi vet godt at folk ønsker å skaffe seg det så raskt som mulig, men dessverre tar det litt tid før det er klart. Dette skyldes at WFD har ansvaret for produksjonen og salget av det. De har ennå ikke kommet i gang. Vi tror det ikke blir tilgjengelig før neste år. Vi vil komme tilbake til dette når det er klart. Hva skjer med den ekstraordinære generalforsamlingen? Det har vært en del snakk om det i sommer, men det har vært stille den siste tiden.

Petter: På WFD-kongressen på Jeju, Sør-Korea i sommer ble det besluttet at døves flagg skal tas i bruk over hele verden. Det ble også bestemt hvilket land som skal arrangere neste WFD-kongress i 2027. Mange vet at Norge søkte, men tapte avstemningen. Mange var misfornøyde med prosessen som førte til at De forente arabiske emirater vant. Flere land protesterte og leverte inn begjæringer om en ekstraordinær generalforsamling. Vi vet ikke mer enn det. Vi vet heller ikke om det blir en digital eller fysisk begivenhet. Saken ligger hos WFD, og det er bare å følge med på deres kanaler. Nå nærmer det seg den internasjonale tegnspråkdagen 23. september. Hva skjer med det, Niels?

Niels: Vi har de døves kulturdager akkurat den dagen i Bodø, Nordland. Hvis dere ikke allerede har meldt dere på, bør dere skynde dere å gjøre det! Jeg vil komme tilbake neste uke med mer informasjon om tegnspråkdagen og døves uke. Forrige uke var NDF og NDFU i Arendal under Arendalsuka. Hva er det?

Petter: Arendalsuka, også kjent som demokratiets dansegulv, arrangeres hver uke før skolestart i Arendal. Her samles alle som engasjerer seg i samfunnet for å påvirke, diskutere og reflektere. NDF er som vanlig tilstede, og vi har en stand med lynkurs i tegnspråk. Dette har vært svært populært, og vi ønsker å takke Kristiansand Døveforening for å bidra med lynkurset. NDF vil delta igjen neste år. Det er stadig flere som melder seg på i Solgården.

Niels: Ja, det har vært flere påmeldinger den siste tiden, og akkurat nå er det 44 påmeldte til Solgården i Spania fra 16. til 30. april. Kjære seniorer som ennå ikke har meldt dere på, vi oppfordrer dere til å gjøre det!